Apartmani Rabhrdeenit

Apartman 1:
prizemlje
• Klima uređaj
 4+1 osoba >>

Apartman 2:
prizemlje
• Klima uređaj
 4+1 osoba >>

Apartman 3:
prizemlje
• Klima uređaj
 2+2 osobe >>

Apartman 4:
prizemlje
• Klima uređaj
 2+2 osobe >>

Apartman 5:
prizemlje
• Klima uređaj
 4+2 osobe >>

Lokacija:

Vinarija:

Rabska fjera

Rabska fjera trodnevna je manifestacija koja oživljava srednjovjekovni život Raba, a održava se na blagdane Sv. Jakova, Sv. Ane i Sv. Kristofora, zaštitnika Raba. Temelji se na povijesnim zapisima, prema kojima su se slične svečanosti priređivale od 1364. u čast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio od Mlečana te u čast sv. Kristoforu. Pučka fešta tada je trajala sedam dana i u njoj su sudjelovali svi otočani. Nakon više stoljeća Rabljani su obnovili Fjeru.

Nakon svečanog otvaranja na Trgu sv. Kristofora svi sudionici Fjere, odjeveni u atraktivne srednjovjekovne nošnje, knez, suci, općinsko vijeće, plemstvo, vlastela, trgovci, obrtnici, umjetnici i pučanstvo, predstavili su se publici mimohodom gradskim ulicama.

Kaldanac i Pjaceta

Tri večeri u najstarijem dijelu Raba - Kaldancu, u uskim kamenim uličicama osvijetljenima bakljama, pred očima oduševljenih posjetitelja nižu se žive slike prošlih vremena: na žrvnju se melje brašno, mijesi i peče kruh pod pekom, pravi sir, prede vuna, stvaraju slike na svili, pletu se košare, izrađuje posuđe od gline, prave drveni predmeti, kuje novac, prave vijenci od cvijeća, a srednjovjekovni svirači zabavljaju mnoštvo.

Na Pjaceti se nalazi srednjovjekovna tržnica na kojoj se mogu kušati i kupiti mnogi autohtoni proizvodi, a na šetnici uz more smjestilo se pravo srednjovjekovno selo u kojem stanovnici marljivo pripremaju sočivo, domaće frite i druga jela, pletu mreže i vrše, dok oko njih veselo skakuću djeca. Riba se lovi na starinski način na sviću, odmah priprema na gradele i uz domaće vino nudi gostima.